Naar Rotterdam

wedstrijdzeilenOosterschelde  varen we buitenom via de Roompotsluis en het Slijkgat, of binnendoor via het Volkerak, naar onze eerste bestemming: Hellevoetsluis.
Een lange dagtocht waarbij we rond 22:00 in de Groote Dok-haven zullen afmeren en in muziekcafé BarBiertje onze eerste overwinning van de tocht kunnen vieren.

Zaterdag 9 juli
Op zaterdag willen we rond 14:30 in de Veerhaven van Rotterdam afmeren zodat er nog genoeg tijd is om rond te struinen in Rotterdam en er voor de liefhebbers een bezoek aan North Sea Jazz mogelijk is. De Veerhaven is gesitueerd in het Scheepvaartkwartier en wordt door velen ook wel een van de mooiste plekjes van Rotterdam genoemd. Op deze locatie is het karakter van de vroegere historische stad nog aanwezig. Vanaf deze haven gaat er ook een tram naar het centrum.

Vanuit Hellevoetsluis vervolgen we onze tocht buitenom via de Maasgeul of binnendoor via het Spui, dan de Nieuwe Maas en verder land inwaarts naar de Veerhaven.

In de tweedaagse variant van deze activiteit varen de schippers vanaf hun thuishaven en komen we op zaterdagavond samen met de hele groep om ergens gezellig iets te eten.

Zondag 10 juli
Iedereen vertrekt naar eigen inzicht van de Veerhaven weer huiswaarts.