Zeiltrimdag 1 juni

zeilenZeilen zijn de aandrijving van een zeilboot. Maar hoe laat je de zeilen optimaal presteren? Zonder de juiste trim komen zelfs de beste zeilen niet tot hun recht. Voor het hoe, wat, waarom en wanneer plus alles wat je altijd al over zeiltrim wilde vragen kom je naarde PZV zeiltrimdag op 1 juni in Lelystad.

Een zeilmaker (SuperSailStore) zal instructie geven. De dag begint met een presentatie over de werking van de zeilen en trimmogelijkheden. Daarna wordt instructie gegeven op een in de haven gefixeerd schip. In de middag zeilen we op een aantal PZV-schepen om in de praktijk te oefenen. We beëindigen de dag met een gezellige steigerborrel waarbij de hongerige maag niet vergeten zal worden.

De kosten bedragen €25,= per persoon en kunnen op de dag zelf afgerekend worden. We gaan ervan uit dat eenieder de lunch zelf regelt. Opgave kan via de website.

Momenteel zijn er nog maar enkele PZV-schippers bereid gevonden met hun schip mee te doen, dus als je in Lelystad of omgeving ligt, meld je s.v.p. aan met je schip.

Namens de ZAC,

Piet Snoodijk